Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Kalabryjska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 300 g
mięso wołowe bez kości 600 g
mąka 150 g
parmezan starty 200 g
jajko 3 szt
sól i pieprz do smaku
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Kalabryjska

Umyć botwinkę i włożyć do garnka umieszczonego na małym ogniu. dodać 1/8 L wody i dusić pod przykryciem.

Z posiekanego mięsa, parmezanu, mąki i jajek zagnieść ciasto. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie formować małe kluseczki.

Uduszoną botwinkę pokroić i razem z kluskami wrzucić do gorącego bulionu.

Gotować jeszcze na małym ogniu 10-15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.02.2011 00:11
ciekawy pomysł
Monika192 03.07.2010 12:17
:))
sambolera 10.06.2010 22:35
taka zupa to cos dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak