Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z Metki i Ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
włoszczyzna 1 szt
masło 80 g
ziemniaki ugotowane 1 i 1/2 kg
wędzona metka 600 g
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1 szt
bulion 1 kostka
tymianek 1 (pokruszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z Metki i Ziemniaków

Pora pokroić w plasterki, włoszczyznę drobno pokroić w paseczki. Następnie rozpuścić masło w garnku, poddusić warzywa i zalać 1l wody.

Ziemniaki pokroić w kosteczkę, metkę w plastry.
Ziemniaki, kiełbasę, tymianek dorzucić do garnka, dodać kostkę bulionową i gotować jeszcze 20min.

Na koniec doprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.02.2011 00:09
muszę spróbować
Monika192 21.10.2010 12:47
ciekawe
iwona332 24.08.2010 00:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak