Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RURKI Z FARSZEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 13 sztuk
pomidory 2 puszki
mozarella 30 dag.
bekon 5 dag.
mielone mięso wołowe 40 dag.
pieczarki 30 dag.
cebula 2 sztuki
bulion ok.180 ml.
olej do smażenia
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RURKI Z FARSZEM

Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na oleju, dodać mięso, smażyć, dodać bulion, koncentrat pomidorowy, doprawić, zagotować. Bekon i pieczarki pokroić i razem usmażyć, dodać do reszty farszu, wymieszać. Pomidory zagotować, doprawić. Cannelloni nafaszerować, przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem pomidorowym, piec ok. 30 min. pod koniec dodać mozzarellę, piec jeszcze ok. 8 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 19.01.2012 08:03
pyszne
Iwona51
Iwona51 07.02.2011 00:24
pyszne
Margo1 24.01.2011 12:06
brzmi pysznie
Margo1 24.01.2011 12:06
brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak