Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA NA OSTRO

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg.
ogórek sałatkowy 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
bulion warzywny 1/2 szkl.
oliwa 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
ocet winny 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA NA OSTRO

Kapustę poszatkować. Przełożyć do odpowiednio dużego naczynia, sparzyć ją wrzątkiem na następnie dokładnie odsączyć od wody. Ogórka obrać, potargować. Szczypior pokroić na drobno, cebulę posiekać w kostkę. Do musztardy dodać ocet, oliwę, bulion, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Sosem polać warzywa, wymieszać dokładnie. Odstawić na pół godziny. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 26.02.2012 13:40
smaczny, aż zrobiłam się głodna
marta0906 10.03.2011 18:37
ciekawe
teresa18 09.03.2011 20:36
coś nowego
Monika193
Monika193 04.02.2011 11:21
Lubię ostre potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak