Sposób przygotowania

Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody, odstaw, aby spęczniała. Żółtka, cukier, cukier waniliowy i sól ucieraj mikserem na białą, kremową masę ( ok. 12 minut ). Ucierając, dodawaj po kropelce rumu. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Lekko przestudź i dodawaj po odrobinie do masy rumowej, ciągle ucierając. Wstaw na 8 minut do lodówki. W tym czasie śmietankę ubij na sztywno, połącz ze skórką z cytryny. Wymieszaj z masą. Wlej do pucharków deserowych. Ochładzaj 2 godziny. Przed podaniem posyp kakao, udekoruj listkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !