Sposób przygotowania

Seler naciowy i cebulkę obieramy i kroimy w dość drobną kostkę i smażymy na oleju do momentu kiedy będzie on miękki. Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę, dodajemy do usmażonego selera. Podsmażamy również do momentu kiedy składniki zmiękną. W garnku zagotowujemy ok. 1 l wody, dodajemy kostki bulionowe. Po rozpuszczeniu dodajemy nasze pomidory z selerem i dosypujemy mały makaronik i gotujemy do momentu kiedy makaron zmięknie. Możemy do smaku dodać pokrojoną natkę pietruszki lub gęstą śmietanę. Zupka pyszna.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    SUPER
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    przepraszam pomyliłam zupy dodałam zdjęcia kalafiorowej zamiast pomidorówki:(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !