Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce. Dodać starte na tarce o grubszych oczkach 2 cebule, sól i pieprz do smaku, jajko, odrobinę oleju oraz trochę mąki. Całość dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki.

Osobno umyć i pokroić drobno mięso. Posolić je, popieprzyć, dodać czosnek, trochę przyprawy do gulaszu i trochę przyprawy maggi. Pokropić olejem o odstawić minimum na pół godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso obtoczyć w mące i podsmażyć w rondlu na oleju. Kiedy kawałeczki mięsa się zarumienią dodać trochę gorącej wody z rozpuszczoną w niej kostką rosołową i dusić na małym ogniu.
W między czasie obrać warzywa, pokroić drobno - cebulę posiekać, pietruszkę i seler pokroić w paseczki lub kosteczkę a marchewkę w talarki. Dodać do mięsa i dusić do miękkości,
Na koniec doprawić jeszcze solą, pieprzem,papryką, przyprawą go gulaszu i maggi. W razie potrzeby zagęścić trochę mąką.

Gulasz podawać na gorących plackach. Można też złożyć placek na pół a gulaszu nalać do środka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe..
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !