Sposób przygotowania

Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wstaw do lodówki . Do białek dodaj kilka kropel z cytryny, a następnie ubijaj mikserem, małymi porcjami dosypując cukier. Sztywną pianę z białek ubijaj dalej, powoli dolewając kompot, a następnie tężejącą galaretkę. Otrzymany mus natychmiast polej do pucharków deserowych. Wstaw do lodówki i ochładzaj około 2 godzin. Tuż przed podlaniem udekoruj świeżymi truskawkami, listkami melisy cytrynowej i ewentualnie kleksami bitej śmietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Na pewno wypróbuje!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !