Sposób przygotowania

Makaron ugotować, odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni następnie dodać do niej mięso mielone i razem podsmażać (ok. 20 min.) dodając trochę soli i pieprzu do smaku. Usmażone mięso przełożyć do naczynia na wcześniej ułożony makaron tworząc warstwy.Pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski po czym również podsmażyć i ułożyć w naczyniu na mięsie. W dalszej kolejności wykonujemy sos włoski: składniki w zależności od ilości sosu ja lubię jak zapiekanka jest dość mokra więc dodaję słoik ketchupu pikantnego, mały koncentrat pomidorowy wymieszać w rondelku do tego 2 kostki rosołowe i trochę wody aby sos nie był zbyt gęsty. Do sosu dodajemy przyprawy proporcje według uznania i gustu ja dodaję: zioła prowansalskie, oregano, bazylię, tymianek, rozmaryn, sól i pieprz po zagotowaniu sos jest już gotowy. Gotowym sosem polewamy naszą zapiekankę i posypujemy utartym, żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego do temp. 150 st. piekarnika na ok. 20 min. Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !