Sposób przygotowania

Składniki:
* 3 sznycle z piersi kurczaka
* 3 plastry żółtego sera (ja użyłam edamskiego)
* 2 duże pieczarki
* 3 plastry swojskiej szynki z tłuszczykiem
* zioła prowansalskie
* 2 jajka
* 2-3 łyżki mąki pszennej
* 2-3 łyżki bułki tartej
* sól
* 1 łyżka przyprawy do drobiu
* olej do smażenia

Sznycle z piersi kurczaka opłukać,osuszyć i rozbić tłuczkiem między folią spożywczą.Każdy kawałek mięsa posypać z jednej strony przyprawą do drobiu, lekko ją wetrzeć.Pieczarki opłukane i osuszone pokroić na cieniutkie plasterki, rozłożyć na mięsie,obficie posypać ziołami prowansalskimi.
Przykryć je plasterkiem sera, podwinąć lekko brzegi mięsa.Na plastrze sera ułożyć plaster szynki.
Jajka wybić do miseczki,posolić, roztrzepać widelcem.
Każdą porcję mięsa bardzo ostrożnie przenosimy na talerzyk z mąką i bardzo delikatnie panierujemy z obydwu stron.Następnie zanurzamy w jajkach i panierujemy w bułce tartej.Kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy najpierw na stronie z mięsem.Łopatką przewracamy na drugą stronę, uważając by nasz kotlet się nie rozpadł.Ja przewracałam łopatką a drugą drewnianą podtrzymywałam z drugiej strony.Wcale nie było to problemem, bo mięso już się podsmażyło i kotlet był dość stabilny.
Podałam z ziemniakami z koperkiem i bukietem kolorowych sałat w sosie koperkowo ziołowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Az zgłodniałam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Ale pyszna.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Cudnie się prezentuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychota!!!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !