Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonych ogórków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 30 dag
włoszczyzna
woda 1 1\\2 litra
mleko 1 szklanka
tłuszcz 2 dag
mąka 4 dag
kwas ogórkowy 1\\2 szklanki
żółtko jajek
masło 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonych ogórków

Ugotować wywar z warzyw tylko z dodatkiem tłuszczu , potem musimy go przecedzić , doprawić mąką rozmieszaną z 1\\4 litra mleka i zagotować . Ogórki wszystkie obieramy a potem ścieramy na tartce , żółtko ucieramy z masłem i rozprowadzamy z 1\\8 litra gorącej zupy wymieszać i połączyć z zupą , potem dodajemy te starte ogórki i ten kwas , troszkę solimy do smaku i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.01.2013 14:16
mniam mniam;)
babcia
babcia 01.10.2012 12:08
ciekawa...
babcia
babcia 01.10.2012 12:08
ciekawa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak