Sposób przygotowania

1. Szpinak drobno kroimy i smażymy na maśle 3 minuty .
2. Studzimy .
3. Ser rozgniatamy widelcem ze startym parmezanem.Przyprawiamy do smaku gałka i pieprzem.
4. Resztę masła stapiamy dodajemy mąkę i smażymy około 2 minut energicznie mieszając.
5. Wlewamy mleko małym strumieniem i wino .
6. Podgrzewamy na małym ogniu aż zacznie gęstnieć .
7. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
8. Rurki cannelloni napełniamy tak przygotowanym farszem z szpinaku i sera .
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem z mąki i mleka.
10. Zapiekamy około 30 minut w temp 180* C .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Kiedyś szpinaku nie lubiłam a teraz go jem - do wszystkiego trzeba dorosnąć:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna zapiekanka, szpinak plus ser, czyli tak jak lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    rewelacja ! ...u mnie wszyscy pokochali szpinak:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Doskonała - po prostu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    uwielbiam zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    brzmi smacznie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !