Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goląbki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
szczypiorek 3 łyżki
ser biały 30 dag
sól 2 szczypta
pieprz 2 szczypty
śmietanka kremowa 5 dag
wieprzowina 15 (surowa szynka)
olej rzepakowy 3 łyżka
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Goląbki z mięsem

1. Kapustę blanszujemy .Wybieramy 8 ładnych liści .Szynkę gotujemy w wywarze do miękkości.
2. Kroimy wystudzona w kosteczkę ,
3. Dodajemy do niej posiekany szczypiorek ,ser biały i jajko .
4. Przyprawiamy do smaku.Farszem wypełniamy kapustę i zwijamy .Smażymy je 5 minut na oleju ,a następnie wlewamy rosół i gotujemy 5 minut kolejnych .
5. Wyjmujemy gołąbki z wywaru ,Dodajemy do niego śmietanę i mieszamy .
6. Tak przygotowanym sosem polewamy gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 05.10.2013 01:16
bardzo ciekawy farsz
romanrafal
romanrafal 13.03.2013 14:41
bardzo dobre,bardzo lubie
Andysz 12.01.2013 11:14
uwielbiammm takie;]
Motorek 24.11.2012 17:11
smaczne
LuKaSz4761 29.05.2012 10:23
super
LuKaSz4761 29.05.2012 10:23
super
m1monika 12.02.2012 13:37
fajne
barbara11561 23.06.2011 08:46
Bardzo lubię gołąbki:)
SmakolykiJoanny 23.05.2011 07:00
ja robiłam z młodej kapustki gołąbki :) wyszły bardzo smaczne
ben-ka 28.02.2011 10:01
Czas zrobić gołąbki jakoś dawno nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak