Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
kostka rosołowa 1 szt
żółtko jajek 2 szt
masło 1 łyżeczka
cytryny 1 szt
koperek 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Warzywa obrać, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Ugotowane warzywa odcedzić. Żółtka rozmieszać ze śmietanką, połączyć mieszając z gorącym wywarem. Do zupy dodać sok cytryny, odrobinę otartej skorki , masło, koperek, sól i cukier do smaku. Zupę podawać z ryżem od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.12.2013 15:10
jeszcze nie miałam okazji jeść takiej zupy :)
IlonaAlbertos 25.12.2013 23:24
Musze kiedyś zrobić.
Katarzyna59 31.08.2013 18:54
fajna zupka
Andysz 12.01.2013 11:15
mmm pysznośc;]
gacopierz23 14.09.2012 21:28
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak