Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
kminek 1 łyżka
śliwki suszone 20 dag
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami

Mięso umyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, mielonym kminkiem, oprószyć pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie mięso włożyć na kilka minut do wrzącej wody, wyjąć, oprószyć solą i zrumienić ze wszystkich stron na oliwie, podlać wodą i dusić pod przykryciem. W czasie pieczenia dodać śliwki i gotować do miękkości. Miękkie mięso pokroić na porcje, Śliwki razem z sosem zmiksować, przyprawić do smaku i polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.04.2013 23:31
Musi być pyszny.
gacopierz23 13.09.2012 00:24
też tak lubię
mirosława4 22.04.2012 13:11
smaczne mięsko
Motorek 07.12.2011 09:04
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak