Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa pierś

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuka
maślanka 0,5 litra
wiórki kokosowe 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pierś

Mięso myjemy, wycinamy tłuszcz i wkładamy do miski. Zalewamy je maślanką i wkładamy an 3-5 godzin do lodówki. Do miski wsypujemy kokos. Mięso wyciągamy z maślanki i przyprawiamy, następnie panierujemy w kokosie mocno dociskając - nie myjemy z maślanki, czekamy tylko by skapalo, to co i tak skapnie. i wkładamy do piekarnika na 170 stopni aż mięso będzie upieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.09.2011 13:35
rewelacja
agata1722
agata1722 09.09.2011 13:35
rewelacja
Aniunia773 07.12.2010 14:21
zgadzam sie, rewelacja
marta0906 04.10.2010 17:36
pyszne
bogumiła3 15.09.2010 22:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak