Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń mleczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 8 dkg
mleko 2 szkl.
mąka ziemniaczana 2 duże łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: budyń mleczny

* Mieszamy mąkę ziemniaczaną i 1/4 szklanki schłodzonego mleka.
* W osobnym naczyniu zagotowujemy pozostałe mleko, po czym wlewamy do niego zimne mleko z mąką.
* Dodajemy cukier, wszystko razem dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
* Budyń lekko schładzamy.
* Dodajemy cukier waniliowy.
* Przed podaniem dekorujemy budyń bitą śmietaną i truskawką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak