Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek panierowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 1 szt
boczek 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: boczek panierowany

* Opłukany boczek kroimy na kawałki, ubijamy tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy go solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
* Następnie zwijamy paski z boczku. Maczamy je dwukrotnie w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy w dużej ilości tłuszczu.
* Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak