Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata piwna do ryb.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo 1 ltr
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
imbir 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 3-4 szt
ziele angielskie 3 ziarna
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
cukier brązowy 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata piwna do ryb.

Do garnka wlać piwo i dodać przyprawy - zagotować.Zmniejszyć ogień i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru i soli.
Wystudzić marynatę i włożyć do niej ryby - mogą być słodkowodne,morskie lub filety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 06.11.2013 08:01
przydatny przepis :-)
Motorek 15.05.2013 09:04
bardzo fajna
alaaa 22.12.2012 15:54
coś nowego ,ale ja lubię piwko do rybki;)
kuklik 28.10.2012 12:06
ciekawa ta zalewa
anemon 08.03.2012 07:28
Bardzo ciekawy pomysł, warto wypróbować.
IlonaAlbertos 30.10.2011 01:18
Jak dla mnie nowości. Ciekawe jak smakuje taka rybka... muszę przyrządzić :)
MAŁY 19.08.2011 21:19
warto spróbować
MAŁY 19.08.2011 21:19
warto spróbować
barbara11561 03.04.2011 08:33
Fajny pomysł
pacpaw 27.01.2011 09:16
ryba w piwie - coś nowego w mojej kuchnii
IZABELA29 24.01.2011 10:22
warto spróbowac
misia53 23.01.2011 23:18
Ben-ka dziś mnie ubawiła , piwem rybki napoila......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak