Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza latino-mexico

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 270 g
mleko 60 ml
jaja 2 szt
drożdże 20 g
sól do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
oliwa 30 g
cebula 2 szt
czorizo 200 g
prawdziwki 40 g
czosnek 2-3 szt
kukurydza 300 g
ser żółty 300 g
przecier pomidorowy 30 g
papryka 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: pizza latino-mexico

mleko delikatnie podgotować wrzucić drożdze, odstawić niech pracują drożdze.W między czasie przesiewamy mąkę dodajemy jaja, sól, oregano, bazylię, troszkę oliwy, dolewamy mleko z drożdzami i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę, odstawiamy ciasto,

następnie;
cebulkę w piórka podsmazyć dodać prawdziwki oraz posiekany czosnek,dołożyć kukurydzę oraz paprykę pokrojoną w julienne.

Na ciasto wlewamy przecier pomidorowy rozsmarowujemy go nast układamy składniki wg uznania również czorizo i ser na sam koniec , przyprawiamy wg uznania.

pieczemy w temp 180 stopni około 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.01.2013 14:26
rewelacyjna;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak