Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owsianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka owsiana 1 szklanka
woda 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: owsianka

* Rozrabiamy mąkę owsianą z zimną wodą.
* Następnie solimy i wlewamy pół litra wrzącej wody. Wszystko dokładnie mieszamy.
* Gotujemy na małym ogniu, często mieszając.
* Gdy zgęstnieje przy­krywamy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez pół godziny.
* Po­dajemy jak mamałygę z mlekiem, masłem albo studzimy i podajemy z kon­fiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak