Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik gotowany na cielęcinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 25 dkg
włoszczyzna 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik gotowany na cielęcinie

* Cielęcinę gotujemy razem z włoszczyzną i cebulą.
* Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę.
* Oddzielnie gotujemy raki.
* Wywar przecedzamy i odparowujemy, aby uzyskać objętość 0,5 litra.
* W wywarze gotujemy pokrojone w plastry buraki.
* Studzimy i dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, koper, cielęcinę, obrane szyjki i szczypce raków, świeże ogórki i pokrojone w cząstki jaja.
* Całość mieszamy ze śmietaną i wstawiamy do lodówki.
* Podajemy na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak