Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa selerowo-jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
margaryna 2 łyżka
seler 1|2 szt.
jabłko 4 szt.
bulion drobiowy 2 kostki
rodzynki 2 garście
gałka muszkatołowa 1|2 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa selerowo-jabłkowa

cebulę posiekać i zeszklić na margarynie.Seler oraz jabłka pokroić w drobną kostkę po czym wrzucić do rondla wraz z cebulą.Smażyć kilka minut,mieszając.Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody,doprowadzić do wrzenia dodać gałkę,masę selerową jabłkowa i wymieszać.Dusić na małym ogniu około 20min.przestudzić zmiksować zupę na krem,doprawić posypać rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak