Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować. Kiełbasę pokroić w pół krążki i połączyć z fasolą. Boczek pokroić w kostkę, wytopić. Na tłuszczu z boczku zrumienić posiekaną cebulę. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać przecier pomidorowy, wlać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i ostrą mieloną papryką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    uwielbiam!!!mniam!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię fasolkę !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ulubione danie mojego męża
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowita fasolka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !