Sposób przygotowania

Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a potem mieszamy z ostudzoną żelatyną. Truskawki miksujemy blenderem na mus i łączymy z żółtkami i żelatyną. Do kremówki wlewamy truskawki, cały czas ubijając. Przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami i zmielonymi orzechami. Schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    jeszcze trochę i będą swieżutkie truskaweczki na deserek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są truskawki ,będzie pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Znakomite:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajna nazwa i fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !