Sposób przygotowania

# Pomidory myjemy, obieramy, kroimy i wyjmujemy z nich gniazda nasienne.
# Grzyby dokładnie myjemy, po czym polewamy je gorącą wodą.
# Następnie borowiki szatkujemy i smażymy na połowie rozgrzanego masła przez 3-5 minut.
# Po upływie tego czasu umieszczamy grzyby w garnku wraz z pomidorami i liściem laurowym.
# Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wlewamy śmietanę. Wszystkie składniki dusimy pod przykryciem, nie dłużej niż kwadrans.
# W międzyczasie obrane ziemniaki kroimy w talarki i lekko podsmażamy na gorącej oliwie aż nabiorą jasnozłotej barwy.
# Tak samo postępujemy z cebulą, jednakże do jej smażenia zamiast oliwy używamy pozostałej ilości masła.
# Gdy grzyby są gotowe dodajemy do nich ziemniaki i cebulę.
# Wszystko dokładnie mieszamy, po czym umieszczamy w żaroodpornym naczyniu.
# Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 230ºC przez kwadrans, a po wyjęciu dekorujemy koperkiem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !