Sposób przygotowania

1. Ryż gotujemy 20 minut w osolonej wodzie.Odcedzamy .
2. Paprykę czyścimy i kroimy w wąskie paski
3. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju ,podsmażamy paprykę .Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Kukurydze i fasole odcedzamy i przelewamy pod bieżąca wodą .
5. Ocet mieszamy z sosem chili .następnie dolewamy olej i ubijamy trzepaczka aż powstanie gęsty sos.
6. Awokado kroimy na pół ,wyciągamy pestkę ,a miąższ kroimy w kostkę lub wycinamy kulki specjalną łyżką .
7. Skrapiamy je sokiem z cytryny .
8. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i polewamy przygotowanym sosem.
9. Sałatkę rozkładamy na liściach sałaty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Rzadko kupuję awokado.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super sałatka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !