Sposób przygotowania

Roztrzepać jajka i dodać do mleka. Połączyć dokładnie w dużej misce z resztą składników (np. elektryczną trzepaczką) na końcu dodając rozpuszczone masło. Odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut, by ciasto lekko zaczęło rosnąć - powinny się zrobić pęcherzyki na powierzchni. Smażyć z obu stron na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką, na średnim ogniu - odwracać delikatnie drewnianą łopatką. Z podanych proporcji wychodzi ok 12-13 średniej wielkości puszystych naleśników. Podawać z syropem klonowym, miodem lub inna słodka polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ta góra placuszków wygląda smakowicie :P
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !