Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś pieczona z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
majonez 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 18 dag
pieczareki całe 6 szt
pierś z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierś pieczona z pieczarkami

1. Piersi rozbić,przyprawić
2. Na blachę rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety
3. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i cebulkę, doprawić
4. wyłożyć na kotlety
5. na każdy kotlet nakładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet)
6. posypujemy serem żółtym.
7. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak