Sposób przygotowania

zrobić zaczyn z drożdzy,mąki,cukru i pół szklanki letniego mleka,wymieszać odstawić do wyrośnięcia,żółtka wbić do miski,dodać cukier i cukier waniliowy,utrzeć na puszystą masę,dodać przesianą mąkę i wyrośnięty zaczyn,wyrabiać mikserem i dolewać mleko aby ciasto było miękkie i sprężyste ale nie za rzadkie,gdy zacznie odchodzić od ścianek miski wlać alkohol i stopioną margarynę wyrobić nakryć i odstawić do wyrośnięcia,gdy podwoi swą objętość zamieszać i nabierać małe porcje z każdej ulepić placuszek i na środek nakładać konfiturę z róży i zlepiać brzegi,układać na stolnicy podsypanej mąką do wyrośnięcia,rozgrzać smalec i wkładać wyrośnięte pączki smażyć na złotobrązowy kolor z obu stron,osączyć z tłuszczu i polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Jej zjadłoby się taką słodkość:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ja poproszę jednego
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !