Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z grzybami w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 gram
gryby 300 gram
cebula 200 gram
majonez tradycyjny 100 gram
keczup 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z grzybami w sosie

Cebulę drobno posiekać. Grzyby oczyścić, drobno kroić. Obsmażyć cebulę na oleju roślinnym do złocistego koloru. Dodać grzyby, osolić, dodać pieprz, smażyć do miękkości (blisko 20 minut).Mięso kroić na plastry, ubić tłuczkiem, lekko osolić, dodać pieprz.
Wyłożyć grzybowe nadzienie na każdy plaster. Zapiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju
Majonez pomieszać z keczupem. Zrazy wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem i wstawić do piekarnika na 40 minut w 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.02.2011 00:22
super
Maryś1 26.06.2010 20:18
NA obiadek w niedziele
IlonaAlbertos 07.06.2010 11:28
Też robię podobne zrazy, coś pysznego.
mehia 27.05.2010 08:45
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak