Sposób przygotowania

mąkę przesiać i wymieszać ze szczyptą soli,dodać margarynę,żółtka,alkohol,posiekać nożem,powoli dodając śmietanę,następnie wyrabiać ciasto rękami,aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza,uformować kulę i odstawić do wychłodzenia na ok.30min.schłodzone ciasto cieniutko wałkować i wycinać 3 krążki różnej wielkości,każdy krążek naciąć w 4 miejscach środek smarować białkiem i składać krążki od największego do najmniejszego mocno docisnąć aby się nie rozkleiły,tak przygotowane ciastka wkładać na gorący tłuszcz najmniejszym krążkiem do dołu i smażyć na złoty kolor,wyjąć na papierowy ręcznik,po wystudzeniu posypać cukrem pudrem a na środek położyć wiśnie bez pestek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Są wyśmienite i ślicznie wyglądają , szkoda że nie ma fotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wyglądają super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglądają świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !