Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaczki rozgniatamy.Cebulę podsmażamy na oleju do rumianości.Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka ( konserwowy) i chilii.Podsmażamy ok 5 minut, a później zdejmujemy z ognia i mieszamy z ziemniaczkami. Kolejno dodajemy sól, pieprz, wyciśnięty z limonki sok.Mieszamy.
W jejku a następnie w bułce tartej obtaczamy uformowane z masy kulki i smażymy
na oleju.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jeszcze jakiś fajny dip do tego i świetna przekąska gotowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    ciekawy przepis ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Z jakąś salsą lub sosem czosnkowym - pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !