Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wybuchowe pikantne bomby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 2 puszki
ziemniaki ugotowane 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
chilii przyprawa) do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Wybuchowe pikantne bomby

Ugotowane ziemniaczki rozgniatamy.Cebulę podsmażamy na oleju do rumianości.Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka ( konserwowy) i chilii.Podsmażamy ok 5 minut, a później zdejmujemy z ognia i mieszamy z ziemniaczkami. Kolejno dodajemy sól, pieprz, wyciśnięty z limonki sok.Mieszamy.
W jejku a następnie w bułce tartej obtaczamy uformowane z masy kulki i smażymy
na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kakiaa 12.07.2010 18:54
Z jakąś salsą lub sosem czosnkowym - pycha:)
grasylwia 30.05.2010 14:20
ciekawy przepis ;)
SmacznaPyza 30.05.2010 10:12
jeszcze jakiś fajny dip do tego i świetna przekąska gotowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak