Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety fasolowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 500 g
cebula 1 szt.
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżeczek
olej 3 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
koperek 1 łyżeczka
pieprz 3 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety fasolowe

Odsączoną fasolę zmiel w maszynce lub mikserze na jednolitą masę.
Cebulę drobno poszatkuj i usmaż na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Po przestygnięciu dodaj ją do fasoli.
Połącz z jajkiem, połową tartej bułki lub granulatu i koperkiem. Dodaj sól i pieprz. Starannie wymieszaj wszystkie składniki.
Formuj niewielkie, owalne kotlety (wys. 1 cm). Obtocz je w tartej bułce lub granulacie.
Smaż na rozgrzanym oleju rumieniąc z obu stron.
Podawać z sosem (grzybowym, pieczarkowym, ostrym pomidorowym... wg gustu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basik00 09.02.2011 14:36
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak