Sposób przygotowania

Golonko (ok. 1,3kg) i nóżki wieprzowe rozgotować. Dodać całę warzywa, kiedy marchew będzie półtwarda wyjąć ją. Dodać przyprawy. Kiedy mięso będzie rozgotowane wyjąć je i przestudzić. Nóżki odrzucić, golonkę pociąć w kosteczkę, odrzucając tłuszcz. Do kubeczków do połowy wkładamy mięso, po 3 plastry marchewki i sporo posiekanej natki. W odrobinie wody rozrabiamy żelatynę, dodajemy do wywaru i ewentualnie doprawiamy. Wywarem zalewamy mięso, mieszamy. Zostawiamy do zastygnięcia. Podajemy na zimno, polewamy octem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Mniam, uwielbiam tak? galaret?.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !