Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonko 1 sztuk
nóżki wieprzowe 2 sztuki
marchew 3 sztuki
seler 1/2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarnka
pieprz 4 ziarnka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowa

Golonko (ok. 1,3kg) i nóżki wieprzowe rozgotować. Dodać całę warzywa, kiedy marchew będzie półtwarda wyjąć ją. Dodać przyprawy. Kiedy mięso będzie rozgotowane wyjąć je i przestudzić. Nóżki odrzucić, golonkę pociąć w kosteczkę, odrzucając tłuszcz. Do kubeczków do połowy wkładamy mięso, po 3 plastry marchewki i sporo posiekanej natki. W odrobinie wody rozrabiamy żelatynę, dodajemy do wywaru i ewentualnie doprawiamy. Wywarem zalewamy mięso, mieszamy. Zostawiamy do zastygnięcia. Podajemy na zimno, polewamy octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 27.01.2012 23:24
Mniam, uwielbiam tak? galaret?.
Iwona51
Iwona51 10.07.2011 21:55
pycha
RenataZ-et 24.01.2011 23:12
Dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak