Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa dla smakosza

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory z puszki 1 puszka
cebulka dymka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
pierś kurczaka 1 sztuka
sos sojowy do smaku
curry do smaku
olej 2 łyżki
marchewka 250 gram
chili Prymat do smaku
bulion 3 szklanki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa dla smakosza

Cebulę posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Zalać bulionem. Dodać pokrojoną marchewkę. Gotować 25 minut. Paprykę pokroic w paski w trakcie gotowania dodać z pomidorami do zupy.Doprawić ketchupem,solą pieprzem,curry,chilli,sosem sojowym.Mięsko pokroić w drobne kawałki.Podsmażyć.Dymkę obrać pokroić , wrzucic z mięsem do zupy.Gotowac 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bocja 11.10.2010 07:00
Robię podobnie, tylko z mięsem mielonym.
cukiereczek 10.08.2010 16:32
Przepis wart wypróbowania
Katarzyna/kate1980 30.05.2010 12:37
a to coś dla mojego męża. muszę koniecznie spisać sobie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak