Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z uszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z uszkami

Ścieramy buraczki na tarce warzywnej na grubych oczkach dodajemy pokrojony czosnek , majeranek , olej , pieprz oraz sól i zalewamy wodą w misce.

Tak przyrządzony barszcz odstawiamy na minimum godzinę do przeżarcia się a następnie gotujemy.
Podajemy z uszkami (Przepis na uszka jest u mnie w przepisach)
a oto link:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/96234/uszka-z-grzybami.html

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 07.03.2012 22:09
mniam
pawel6 23.01.2011 14:15
jedna z moich ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak