Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z KIEŁBASĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówkowa 150 g
pory 2 szt
marhewki 4 szt
mały kwasek selera
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
curry o,5 łyżki
kostka rosołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z KIEŁBASĄ

Warzywa obrać, dokładnie umyć, pokroić w drobną kostkę.Zalać 4 szklankami wody.Zagotować,następnie wrzucić kostkę rosołową.Gotować około 20 minut.Rozpuścić masło,dodać curry i mąkę,podsmażyć i dodać dwie łyżki wody,zagotować.Zasmażkę połączyć z zupą.Gotować chwilę,aż zupa zgęstnieje.W trakcie gotowania dodać pokrojoną w półcentymetrowe plasterki parówki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 24.06.2011 12:22
extra
Iwona45 03.06.2011 08:04
pycha
Krystyna32 03.04.2011 07:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak