Sposób przygotowania

1. Ziemniaki gotujemy i tłuczemy .
2. Dodajemy żółtka i przyprawiamy gałka muszkatołową .Wodę gotujemy z sola i masłem .
3. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy by nie było grudek .
4. Gdy przestygnie dodajemy jajka i nadal mieszamy .
5. Dodajemy masę z ziemniaków i dokładnie ze sobą łączymy .
6. Z tak przygotowanego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy w głębokim oleju.
7. Usmażone kładziemy na papierowe ręczniki
8. .Przekładamy na głęboki talerz i posypujemy posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo ciekawy przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo ciekawy przepis i napis pod składnikami też ciekawy....hihi...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo ciekawe,muszę takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !