Sposób przygotowania

1. Schab nacieramy ziołami prowansalskimi i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki .
2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem .
3. Wkładamy mięso i pieczemy w nagrzanym do 200* C piekarniku,
4. Naczynie musi być przykryte.
5. Pod koniec pieczenia nakładamy na schab konfiturę z borówek ,smarujemy po całej jego powierzchni .
6. Polewamy od czasu do czasu delikatnie sosem powstałym przy pieczeniu.
7. .Po upieczeniu schabu powstały sos zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą .
8. Gotujemy chwilę go na małym ogniu i polewamy schab pokrojony już w plastry.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    fantastyczny duet schab i borówki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to coś dla mnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszny,taki lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    rewelacja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !