Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w borówkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżi
pieprz 1 łyżeczka
mąka pszenna tortowa 2 łyżki
woda 1 szkl
konfitura z borówki 4 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w borówkach

1. Schab nacieramy ziołami prowansalskimi i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki .
2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem .
3. Wkładamy mięso i pieczemy w nagrzanym do 200* C piekarniku,
4. Naczynie musi być przykryte.
5. Pod koniec pieczenia nakładamy na schab konfiturę z borówek ,smarujemy po całej jego powierzchni .
6. Polewamy od czasu do czasu delikatnie sosem powstałym przy pieczeniu.
7. .Po upieczeniu schabu powstały sos zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą .
8. Gotujemy chwilę go na małym ogniu i polewamy schab pokrojony już w plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 02.05.2012 11:55
rewelacja :)
Justa32 30.10.2011 18:46
pyszny,taki lubię
ben-ka 06.09.2011 08:49
to coś dla mnie:)
kochanyptysiu 20.02.2011 12:16
fantastyczny duet schab i borówki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak