Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 30 dag
masło 20 dag
cukier 0.5 szkl
cukier waniliowy 16 g
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,75 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło do formy 1 łyżki
mąka pszenna tortowa 1 .łyżki
jaja 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Keks śliwkowy

# mąka pszenna tortowa 1 1 łyżka
1. Śliwki myjemy i usuwamy pestki .
2. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.Dodajemy kolejno jajka i śmietanę .
3. Na koniec wsypujemy make z proszkiem do pieczenia.
4. Dokładnie mieszamy.
5. Podłużną formę keksówke smarujemy masłem i oprószamy mąką .Wsypujemy śliwki oprószone mąką i na nie wylewamy nasze ciasto .Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175* C przez 45-50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 24.04.2013 11:23
genialne:)
Grażyna13 23.01.2013 17:40
Pyszny ten keks :)
misia53 20.01.2013 14:09
zapomniany keks a przecież tak go lubimy....
barbara11561 29.03.2012 09:35
pyszny
Justa32 31.12.2011 00:17
pyszny
ben-ka 24.02.2011 10:06
Ciekawy przepis.
halinka1011 23.01.2011 12:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak