Sposób przygotowania

1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem .
2. Dodajemy kolejno żółtka.Wsypujemy make z proszkiem do pieczenia ,a na koniec ubita piane z białek.
3. Dzielimy na 3 części .
4. Do jednej dodajemy kakao ,do drugiej mak a do 3 ej 2 dodatkowe łyżki mąki .
5. Blaszkę smarujemy masłem i sypiemy mąką .
6. Wykładamy kolejno ciasto makowe ,gotowe biszkopty ,na nie smarujemy dżem .Wylewamy ciasto z kakao i znów układamy warstwę biszkoptów i dżemu.
7. Na nie wylewamy warstwę ciasta białego .
8. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* C przez około 45 minut .Upieczone polewamy gotową polewa czekoladową .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja też mam przepis na Kantyczkę - zapomniałam! moja jest z herbatnikami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo ciekawy przepis-dla mnie nowość,na pewno warte żeby poznać smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawa nazwa i ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !