Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kantyczka Biszkopowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 2,5 szklanki
margaryna Zwykła 375 g
cukier puder 2 szklanki
mak niebieski 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao w proszku 2 łyżki
Biszkopty 2 opakowania
dżem morelowy 300 g
jaja 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kantyczka Biszkopowa

1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem .
2. Dodajemy kolejno żółtka.Wsypujemy make z proszkiem do pieczenia ,a na koniec ubita piane z białek.
3. Dzielimy na 3 części .
4. Do jednej dodajemy kakao ,do drugiej mak a do 3 ej 2 dodatkowe łyżki mąki .
5. Blaszkę smarujemy masłem i sypiemy mąką .
6. Wykładamy kolejno ciasto makowe ,gotowe biszkopty ,na nie smarujemy dżem .Wylewamy ciasto z kakao i znów układamy warstwę biszkoptów i dżemu.
7. Na nie wylewamy warstwę ciasta białego .
8. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* C przez około 45 minut .Upieczone polewamy gotową polewa czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.03.2012 10:47
ciekawa nazwa i ciekawy przepis
barbara11561 28.03.2011 10:17
Bardzo ciekawy przepis-dla mnie nowość,na pewno warte żeby poznać smak
ben-ka 24.02.2011 10:05
Ja też mam przepis na Kantyczkę - zapomniałam! moja jest z herbatnikami.
halinka1011 23.01.2011 12:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak