Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus gruszkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 5 łyżek
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 płaskie łyżki
woda 1 (źródlana)
gruszki 1,5 miękkie

Przepis i sposób przygotowania na: Mus gruszkowy

Gruszki myjemy , obieramy , usuwamy gniazda nasienne. Zagotować litr wody z cukrem i sokiem z cytryny.Wkładamy gruszki i gotujemy 10 minut.Owoce odcedzić i zmiksować. W wywarze gruszkowym rozpuścić żelatynę i połączyć z musem gruszkowym.Masę przekładamy do foremek i wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.09.2013 00:04
pycha deserek
madzialena19 03.12.2011 20:58
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak