Sposób przygotowania

Polędwiczkę wp.dzielimy sobie na trzy części.w każdej części robimy dziurkę.Marynujemy je w zalewie piwno miodiowej Prymat,z dodatkiem świeżego czosnku , ziół prowansalskich i oliwy.Po ok 3 godzinach kazda część polędwiczki faszerujemy suszonym pomidorem.rozgrzewamy patelnie grilowa,rozgrzewamy ja,i smażymy polędwiczki,z każdej strony.ok 5 min z każdej strony.
Z ugotowanej marchewki robimy mus.belenderujemy ją,dodajemy jedno jajko,sól,pieprz młotkowany Prymat,wszystko mieszamy.Przekładamy mus do foremki i wstawiamy do piekarnika na 10 min.na 120 stopni.
ziemniaka myjemy i kroimy go w grube plastry,obsypujemy sola morska Prymat i pieprzem.i wstawiamy do piekarnika razem z marchewka.Gdy marchewke wyciagniemy podwyższamy temp.do 180 stopni i jeszcze przez 10 min.pieczemy.
Przyzadzamy sos.Swieżego ananasa obieramy i kroimy w kostke,papryczke obieramy,wyciagamy pestki,i kroimy.Do rondelka wlewamy 3 łyżki sklarowanego masła ,dorzycamy ananasa i papryczke.wszystko przesmażamy,podlewamy biały półsłodkim winem,i odparowujemy.gdy sos sie zredukuje odstawiamy.
gdy wszystko mamy gotowe układamy na talerzu i dekorujemy bukietem ze świezych ziół.
Dla poprawienia smaku proponuje lampkę czerwonego wytrawnego wina.
Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !