Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowo-kawowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szkl
mąka 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1 szkl
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
sok z połowy cytryny
kisiel cytrynowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowo-kawowe

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i wodę.Dokładnie wymieszać.Ciasto podzielić na pół.Do jednej dodać kisiel i sok z cytryny, a do drugiej kawę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody(1-2 łyżki).Oba ciasta wylewać warstwami do formy.Piec ok 1 godziny w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 14.04.2012 20:05
Naprawdę zaciekawił mnie ten przepis,...
Mysiunia 24.06.2011 18:51
smaczne:)
MAR3STA 15.02.2011 18:27
super ci wyszło to ciacho;)
iziona 23.01.2011 15:14
Faktycznie prosty przepis i apetycznie wygląda .
Nina7 23.01.2011 14:05
łatwe i zapewne pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak