Sposób przygotowania

Paprykę umyć,oczyścić i pokroić na kawałki.Czosnek i papryczkę drobno posiekać.
W garnku zagrzać oliwę,wrzucić czosnek i ostrą papryczkę i podgrzać,dodać pokrojoną szynkę i paprykę,podgrzać ciągle mieszając - wtedy wydobędziemy aromat.
Następnie wlewamy ciepły bulion i przecier pomidorowy i gotujemy na małym ogniu 30 minut.Przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy szczypiorek.
Możemy podawać zupkę z groszkiem ptysiowym.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiej zupki nigdy nie jadłam ,a sądząc po składnikach na pewno jest pyszna
  • 5
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ooo, ja jestem paprykomaniak więc do roboty....
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super papryczanka:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    też nie znam ale ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ciekawa zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na zupę, muszę się kiedyś skusić i wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    coś nowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubi? paprykowe smaki, wi?c zupa z Twojego przepisu b?dzie mi smakowa?a.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ciekawa :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo ciekawa jest taka zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Podoba mi się ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    zapowiada się ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis na pyszna zupkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !