Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik na udzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1 kawałek
ziemniaki do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3-4 ziarenka
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1-2 st
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
kasza jęczmienna 1/2 drobna

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik na udzie

Udko zalać wodą( około 3 litry) , dodać przyprawy i kostkę rosołowa gotować kilkanaście minut, dodać starte na dużych oczkach warzywa i pokrojone ziemniaki, wypłukaną kaszę jęczmienną i gotujemy na małym ogniu do miękkości.Wyjąć mięso, pokroić i ułożyć na talerzu, wlać zupę i posypać natką pietruszki.
Pyszna pożywna zupa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.01.2011 21:51
uwielbiam krupnik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak