Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

glazurowane udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
konfitura morelowa 4-5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: glazurowane udka

Udka opłukać i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, albo ewentualnie przyprawa do kurczaka, ułożyć na blasze do,pieczenia, piec około 30 minut.
Konfiturę morelowa podgrzać, aby była płynna, dodać słodką paprykę, olej, wymieszać i tą mieszanką posmarować udka, piec jeszcze kilka minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.01.2011 11:20
pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak